Soba cu doua etaje

   O soba la doua etaje .                                                                                                      Avantajul  acestui proiect este faptul ca soba poate incalzi doua etaje folosind suberele ce conecteaza sau deconecteaza clopotele si ușor poti controla temperatura dorita. Ca sa fie clar focul se face doar in soba de jos si poate fi directionat  la etaj, in plus daca ar fi necesar se poate aprinde focul chiar si pe timp de vara. Este util in special dupa sezonul cald, cind prima data se face focul si se intimpla ca aerul de afara e mai cald de cit cel din casa. Sint suficiente cinci minute de ardere pri suberul deschis pentru incalzirea cosul de fum dupa care soba lucreaza in regim normal.  Asa arata prima soba pe care am făcut-o pentru doua etaje.


    Aici puteti vedea cum arata un perete a sobei, si  ca nu sunt adeptul concepției cum ca soba neaparat trebuie sa arate rosie de culoarea caramizii, in cazul dat e acoperita cu gresie.Fotodrafia e cam denaturata,in realitate culoarea gresiei sustine gama coloristica a camerei , arata foarte bine si e usor de intretinut curata.

     La etaj  este atelier asa ca sa decis sa fie un interior rustic folosind cărămida de la soba veche. Unele caramizi le-am murdarit chiar mai tare decit erau in realitate.




Linga soba am făcut si un camin micut care este conectat la acelas cos de fum doar ca se închide un canal și se deschide altul. 
      Subereul il fac singur deoarece cele de pe piata strica aspectul. Sunt pictor după specialitate si aspectul pentru mine contează.  Sigur dacă este dorința se poate acoperit mânerul cu ceva frumos forjat.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

POSTĂRI POPULARE

Ce schema este mai buna pentru o soba

De ce coșul de fum face condensat

De ce nu trage soba ?